jueves, 5 de abril de 2012

Feliz Semana Santa

Esta semana aprovecho para hacer "torrijas" un dulce típico de Semana Santa en España. A mis amig@s rumanos les puede sonar este postre ya que en nuestra niñez lo solíamos hacer en casa.
In Saptamana Mare in Spania se fac "torrijas"....este un desert specific pentru aceasta sarbatoare religioasa. "Torrijas" sunt friganelele pe care le faceam noi cind eram acasa cu piinea veche. Aici se foloseste o piine speciala, un pic mai dulce si cu mai mult miez. Laptele se incalzeste cu zaharul, coaja de lamiie si scortisoara. Se lasa la racit dupa care se moaie piinea in lapte si se trece prin ou. Se prajesc in ulei de masline. Avem grija sa nu se arda...trebuie sa aiba o culoare aurie frumoasa. Se pudreaza cu zahar si scortisoara. 


O varianta de "torrijas" e cea cu vin. Se moaie piinea in vin rosu ...sunt  nebunie....

Lapte cu zahar, scortisoara, oua, piine


No hay comentarios:

Publicar un comentario