domingo, 1 de abril de 2012

Tortilla de patatas

Tortilla de patatas...tortilla española...para mis amig@s ruman@s esta receta será de gran ayuda...a mucha gente le gusta la tortilla de patatas pero pocos la saben hacer. A mi me gusta jugosa, que el huevo no este del todo cuajado pero no la puedo hacer así porque a los míos les gusta la tortilla justo al revés...bien cuajada...
Las cantidades exactas no las se...más o menos 1 kilo de patatas, 2 cebollas y 8 huevos....depende también de la sartén qe vamos a utilizar...
Me voy a saltar las instrucciones en castellano ya que sería una falta de respeto enseñar a los españoles hacer la tortilla de patatas...

Tortilla de patatas...sau omleta spaniola?  Din ce in ce mai multor romani le place mincare spaniola. Si nu poti spune ca-ti place bucatarie spaniola fara sa fi probat tortilla de CARTOFI...si in acest caz cu ceapa care este o varianta imbunatatita. Mie imi place sa ramina oul moale nu facut de tot dar nu o pot face asa pentru ca alor mei le place exact invers...bine facuta.


Cantitatile depind si de tigaia pe care o veti folosi. Eu am o tigaie de 24 cm si pentru ca sa-mi iasa asa inalta pun 1 kilogram de cartofi, 2 cepe si 8 oua. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem felii nu prea subtiri. Ceapa se taie pestisori. Intr-o tigaie mai mare punem o cantitate suficienta de ulei. Eu pun intii ceapa sa se rumeneasca un pic si apoi adaug cartofii. Din cind in cind ii amestecam in asa fel incit sa nu se prajesca ...mai mult sa se fiarba in ulei...sa nu iasa crocanti. Lasam cartofii sa se faca bine la foc mediu. Aparte batem ouale cu sare, piper. Scoatem cartofii intr-o strecuratoare si ii lasam sa se scurga bine. Dupe ce s-au scurt de ulei le punem peste oua si amestecam bine. Intr-o tigaie cam de 24 cm punem un pic de ulei...doar cit sa nu se lipeasca tortillas y turnam compozitia de cartofi, ceapa si oua. Cu lingura de lemn uniformizam suprafata. Incerc sa-mi imaginez cum sa descriu miscare care trebuie facut ca sa nu se prinda tortilla de tigaie si e acea miscare pe care o facem cu oala de sarmale ca sa nu se prinda de fundul oalei......Cind vedeti ca tortilla a inceput sa prinda forma, sa fie intarita puneti o farfurie de aceasi diametru ca si tigaia intoarceti tortilla si pe urma cu maaaare grija o puneti inapoi in tigaie cu partea nefacuta. O mai lasa un pic si gata. Nu mai ramine decit sa savuram o bucatie din minuta bucatarie spaniola.

No hay comentarios:

Publicar un comentario